Pasta Arrabiata

Eenvoudig, maar heerlijk recept

Pasta arrabiata is een Italiaans gerecht dat ik graag eet als lunch als ik op vakantie ben. Het gerecht bevat weinig ingrediënten en is daarom eenvoudig te maken. Mocht je het te simpel vinden, kun je er natuurlijk zelf ingrediënten bij doen, zoals een paprika. Je eigen draai geven aan een gerecht is wat koken extra leuk maakt!

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn gebaseerd op vier personen.

  • 3 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl chilivlokken
  • 800 gr Mutti San Marzano tomaten in blik
  • 400 gr penne
  • 7,5 gr basilicum
  • 2 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

Snijd om te beginnen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en bak de knoflook en chilivlokken 3 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig door, zodat het niet kan aanbranden. Voeg de tomaten, peper en zout toe en druk de tomaten met de achterkant van een lepel stuk. Laat 10 minuten op middelhoog vuur pruttelen, zodat de saus iets in kan koken.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta door de saus en verwarm 2 minuten mee, zodat de saus goed opgenomen kan worden door de pasta.

Scheur de basilicumblaadjes en meng ¾ door de pasta. Verdeel over diepe borden, verdeel de rest van het basilicum erover en besprenkel met de extra vierge olie. Gebruik de rest van de basilicum voor de garnering. Voor een extra pittige pasta kun je ook nog een kleine theelepel chilivlokken over het gerecht strooien, voordat je deze serveert.