Er staat natuurlijk al een blog online over Barcelona, maar dit is een stad waar je zeker nog een keer naartoe wilt. Daarom ben ik teruggegaan om nieuwe tips voor jullie te scoren. Ik heb een fantastisch adres gevonden om te eten en ik laat zien hoe je 24 uur in Barcelona kunt invullen.

Een rondje door de stad

Tijdens mijn eerdere bezoek aan Barcelona heb ik al veel gezien, maar ook voor mij zijn er nog nieuwe dingen te ontdekken. Ik begon mijn dag in het Parc de la Ciutadella bij de Arc de Triomf. Dit is een groot en sfeervol park waar je lekker kunt wandelen, fietsen of mensen kijken. Vervolgens ben ik nog een kijkje gaan nemen bij de Sagrada Família. Aangezien deze bijna altijd voor een deel in de stijgers staat, kun je elk jaar wel een ander deel bewonderen. De laatste keer dat ik in Barcelona was, ben ik niet in het Park Güellgeweest. Hier wilde ik nu wel graag naartoe. De route vanaf het metrostation richting het park was pittig, aangezien je veel trappen moet beklimmen, voordat je boven bent. Uiteindelijk was het de grote klim meer dan waard, want het park is prachtig en het uitzicht is fenomenaal. Helaas had ik er niet aan gedacht om van tevoren een ticket te kopen voor het park, dus die zat helaas vol. Desondanks kun je in een groot deel rondlopen zonder een kaartje. Via deze link kun je alvast tickets scoren.

Heerlijk eten bij Mil Gritos

Na mijn bezoek aan het park, was het tijd om te lunchen. Ik nam de metro naar het centrum en kwam terecht bij Taberna Mil Gritos aan de Carrer Comtal. Ik heb hier heerlijke tapas gegeten. Je krijgt een kaart met veel verschillende kleine en grotere gerechten erop. Het is aan jou om aan te kruisen waar je zin in hebt en deze gerechten komen in porties op tafel. Wil je nog meer eten? Vraag dan gewoon om een nieuwe kaart.

Dit was alweer mijn tweede bezoek aan Barcelona. Kort, maar krachtig. Zou je nog graag naar een andere Spaanse stad gaan. Lees dan ook mijn blog over Madrid of Valencia.