Het is maar anderhalf uur rijden vanaf Utrecht, maar toch heb ik altijd het idee dat ik echt even in het buitenland ben, wanneer ik in Antwerpen kom. De mooie panden, gezellige straatjes en sfeervolle restaurants maken deze stad uiterst geschikt voor een nachtje weg. Even twee dagen weg van huis, lekker eten en winkelen!

Modestad Antwerpen

Antwerpen is de absolute modestad van Europa. Het is de place to be voor winkelfanaten. Je vindt er naast de grote winkelketens ook heel veel prachtige boetiekjes. Er is zelfs een volledige straat met schoenenwinkels. Hier heb ik nog een prachtig paar Dr. Martens gescoord in de officiële winkel! De Nationalestraat heeft zich verrijkt met het ModeMuseum. Hier vinden regelmatig boeiende tentoonstellingen plaats.

Lunch aan het water

Op maandag kwam ik rond de lunch aan in Antwerpen. Ik heb even snel mijn bagage bij het hotel gebracht en ben daarna richting het MAS (Museum aan de Stroom) gelopen. Dit museum heeft naast verschillende tentoonstellingen ook een prachtig panoramadak, waar je (gratis) tot kilometers ver over Antwerpen kijkt. Helaas was deze op maandag gesloten, daar had ik even geen rekening mee gehouden. Ik besloot dus lekker te gaan lunchen, want daar was het ten slotte tijd voor. Ik nam plaats bij de Burgerij, tegenover het MAS. Een prachtig plekje aan het water. Hier eet je geen standaard burgers, maar speciale variaties.

Burgerij Antwerpen

Wandelen door Antwerpen Zuid

Na de lunch heb ik een lange wandeling gemaakt. Via Reisroutes vond ik een mooie wandeling door Antwerpen Zuid van 7,4 km. De route brengt je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals de Meir, de Schelde en de Sint-Annatunnel. Je komt op bijzondere plekken waar je zelf niet zo snel langs zou lopen. Je hebt de mogelijkheid om verschillende musea te bezoeken die op de route liggen. Ik koos ervoor om gewoon rustig door te lopen, zodat ik een mooie indruk kreeg van de wijk.

Sushi eten

’s Avonds at ik bij Zaowang Zuid in de Scheldestraat. Het is verstandig om van tevoren te reserveren, want bij binnenkomst zat het restaurant al vol. Ik kon plaatsnemen aan de bar, waar ik neerkeek op het werk van de koks. Ik was niet de enige die aan de bar at en daardoor was het erg gezellig en knus. Het restaurant is erg sfeervol en de bediening is vriendelijk en denkt mee over de juiste bestelling.

Een heerlijk ontbijt van Theo

Op mijn tweede dag begon ik met een ontbijt bij Bistro Theo. Bij dit sfeervolle ontbijtzaakje in de Nationalestraat kun je kiezen voor een croissant, een uitsmijter, granola met yoghurt en vers fruit, diverse soorten cake en taart en verse sapjes.

Bistro Theo Antwerpen

Na een lekker ontbijt ging ik opnieuw naar het MAS. Dit keer was het panoramadak wel open, dus ik nam de roltrappen naar de tiende verdieping. Hier heb je een adembenemend uitzicht over de stad en zeker op een heldere dag kan je tot kilometers ver kijken!

Panorama Antwerpen

’s Middags maakte ik nog een kleine wandeling door de stad om vervolgens plaats te nemen op het terras voor een lekker Belgisch biertje. Ik sloot mijn middag af met een bezoek aan het Centraal Station. Het huidige Antwerpen-Centraal werd gebouwd tussen 1899 en 1905. Het stenen gebouw is indrukwekkend om te zien. Antwerpen Centraal is gelegen naast de Zoo, wat ook een leuke activiteit is tijdens een bezoek aan de stad.

Pizza bij Da Giovanni

Om het tripje compleet te maken koos ik voor een late lunch bij Da Giovanni, een bekende pizza keten in Antwerpen. Het restaurant is duidelijk gericht op massatoerisme, maar desondanks kun je er heerlijk eten en de inrichting van het restaurant is ook zeer sfeervol.

Kijk voor een leuke indruk van de stad naar de vlog over Antwerpen op mijn Youtube-kanaal!