Op Eerste Kerstdag vlogen we voor de tweede keer dit jaar naar Sevilla om daar Kerst te vieren met mijn broertje Justin, die 5 maanden studeert in deze mooie, Spaanse stad. Sevilla was volledig omgetoverd tot prachtige Kerststad. In dit blog lees je precies hoe wij de Kerstdagen hebben doorgebracht in Sevilla.

Zaterdag 25-12-2021: Een Kerstlunch in Sevilla

In Spanje worden de Kerstdagen net iets anders gevierd dan in Nederland. In Spanje is Kerstavond een belangrijke aangelegenheid, waarbij families uitgebreid met elkaar dineren. Op Eerste Kerstdag wordt er uitgebreid geluncht, zo ook door ons. Justin had gereserveerd bij Restaurant Casa Carmen. Hier werd een speciaal Kerstmenu geserveerd. Het voorgerecht was een combinatie van tapas die je met elkaar kon delen. Het hoofdgerecht kon je zelf kiezen uit een selectie van gerechten, net als het nagerecht. Alle drankjes waren inbegrepen bij de menuprijs van €45,- per persoon. Het was een wat chiquer, sfeervol restaurant. Rondom ons zaten Spaanse families in gezellige Kerstkleding. Er hing een leuke sfeer.

Na de Kerstlunch hebben we een wandeling door de stad gemaakt. Overal in Sevilla hing mooie Kerstverlichting. Toen het rond 18.30 uur begon te schemeren kwam dit extra goed tot z’n recht. Op Plaza de San Francisco staat een hele grote Kerstboom. Elk halfuur wordt er een lichtshow gegeven met muziek erbij. Dit was een prachtig spektakel. Ben je benieuwd naar beelden van deze show? Kijk dan mijn vlog over dit weekend op mijn YouTube-kanaal.

Na de wandeling zijn we teruggekeerd naar ons appartement, waar we de rest van de avond gezellig spelletjes hebben gespeeld onder het genot van een hapje en een drankje. We verbleven in Apartamentos RG Dúplex San Bernardo. Een sfeervol, ruim appartement met twee slaapkamers en een slaapbank, twee badkamers, een ruime keuken en een groot balkon. Het appartement ligt op 10 minuten lopen van het centrum, maar je staat al binnen 5 minuten lopen op een gezellig plein met verschillende terrassen, ontbijttentjes zitten om de hoek en het beste pizzarestaurant van Sevilla ligt op 100 meter lopen.

Zondag 26-12-2021: Best sushi in town

In Spanje kennen ze geen Twee Kerstdag, zoals in Nederland. Het was een regenachtige dag, dus ’s morgens hebben we lekker uitgeslapen en rustig ontbeten. Vervolgens zijn we de stad in gelopen, waar we een koffietje hebben gedronken op het terras. Kelvin en ik hebben een kijkje genomen in Hotel Alfonso XIII, een groot, duur en prachtig hotel in Sevilla en daarna zijn we doorgelopen naar de winkelstraat. Ik wilde graag nog een keertje snoep scheppen bij Captain Jonny’s Candy Shop. Ik vind de inrichting van deze winkels altijd zo fantastisch. Overal ter wereld waar ik kom, stap ik zo’n snoepwinkel binnen.

Na dit uitje zijn we gaan lunchen bij Sibuya Urban Sushi Bar. Dit restaurant ligt in een gezellige straat, vol met terrassen. Naast de inrichting en de sfeer van het restaurant, zijn ook de gerechten verfrissend en uniek. Na de lunch zijn we weer een paar uurtjes op het appartement geweest. We vonden het een fijne plek om even tot rust te komen. Deze accommodatie is dus zeker een aanrader.

’s Avonds aten we bij Seis Tapasbar in het centrum van Sevilla. Hier hebben we wederom heerlijk gegeten en ook de cocktails smaakten goed! Het restaurant was modern in gericht met een grote, tropische bar in het midden. De gerechten werden op een leuke manier gepresenteerd, waardoor elke ronde tapas steeds een feestje was!

Maandag 27-12-2021: Dagtrip naar Cadiz

Op maandag hebben we een auto gehuurd om een dag naar Cadiz te gaan. Cadiz is een kustplaats in Zuid-Spanje. De auto hebben we gehuurd via de app Amovens. Je spreekt een plek af waar de auto staat. Hier kun je de auto ophalen en moet je de auto ook weer terugzetten. Je laat de eigenaar van de auto weten waar je naartoe gaat en hij of zij keurt jouw verzoek dan goed of af. Na goedkeuring kun je de auto ophalen. Je kunt de auto ontgrendelen via de app en de sleutels liggen vervolgens in het dashboardkastje. Het is belangrijk om foto’s te maken van de auto en deze op te slaan in de app. Dit doe je ook weer als je de auto terugzet om aan te tonen dat je geen schade hebt gemaakt. Een dag huur kost ongeveer €95,- euro. Daarnaast moet je de auto weer volgetankt terugzetten.

Voor €8,- euro hebben we een hele middag geparkeerd in parkeergarage San Antonio in Cadiz. We hebben churros gegeten, door de stad en langs de kust gelopen om vervolgens af te sluiten met een lunch aan het strand. We vonden Cadiz uiteindelijk een beetje tegenvallen. De stad oogt vrij armoedig en je voelt niet de fijne Spaanse sfeer, zoals je deze wel in Sevilla, Valencia Madrid ervaart. Alternatieven voor een dagtrip vanuit Sevilla zijn Ronda, Granada of Cordoba.

Terug in Sevilla hebben we ons omgekleed voor een drankje bij Mr. Tritón. San Bernardo en daarna hebben we de allerlekkerste pizza ooit gegeten bij Alimentari San Bernardo. Het personeel was heel gezellig en vriendelijk. We hebben uiteindelijk 5 pizza’s met elkaar gedeeld en ze waren stuk voor stuk heerlijk! Ook de Italiaanse wijn en Aperol Spritz waren een 10+. Er zit een vestiging van Alimentari in het centrum van Sevilla en in de wijk San Bernardo. De vestiging in San Bernardo is nog net iets sfeervoller!

Dinsdag 28-12-2021: Hoogtepunten van Sevilla

Dinsdag was de dag van de hoogtepunten. We begonnen de dag met een bezoek aan de Kathedraal van Sevilla die van binnen net zo indrukwekkend is als van buiten. Een ticket voor de Kathedraal zonder gids kost €11,- per persoon. Senioren, kinderen en studenten kunnen korting krijgen op hun ticket. Vanaf de top van de toren heb je een prachtig uitzicht over Sevilla en kun je verschillende bekende bezienswaardigheden zien liggen, zoals Plaza de Toros en Torre Sevilla. De klim naar de top is rolstoelvriendelijk, alleen de laatste trap van ongeveer 10 treden moet lopend gedaan worden. Eenmaal boven kun je aan elke zijde van de toren van een ander uitzicht over de stad genieten. Er is geen maximaal aantal bezoekers, dus het kan op de toren erg druk zijn. Wil je de drukte voor zijn, ga dan vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag, tijdens de siësta.

Na ons bezoek aan de Kathedraal zijn we naar Plaza de San Francisco gelopen. Op dit plein staat de grote Kerstboom. Dagelijks wordt hier een gezellig terras geplaatst en hier hebben we plaatsgenomen voor een glas Tinto de Verano en een paar tapas. Tinto de Verano is een Spaans zomerdrankje op basis van rode wijn en bitter lemon of Fanta. Je kunt kiezen voor een smaak met citroen of sinaasappel.

Na deze korte break zijn we richting Puente de Triana gelopen, waar we de rivier zijn overgestoken naar de wijk Triana. Hier zijn we gaan lunchen bij het beste paella restaurant van Sevilla: Victoria 8. De inrichting van het restaurant is wat ouderwetser, maar de paella smaakte absoluut heerlijk. In het weekend zit dit restaurant altijd afgeladen vol, dus flink van tevoren reserveren is belangrijk als je hier graag wilt eten. Doordeweeks moet het makkelijk lukken om zonder reservering een tafeltje te regelen, zeker met de lunch.

We hebben het weekend afgesloten in Torre Sevilla, een ander bekend hoogtepunt in de wijk Triana. Met een hoogte van 178 meter is deze toren het hoogste gebouw van Sevilla en zelfs van Andalusië. Een ticket naar de top kost €8,- per persoon. Binnen 10 seconden ga je met de lift van verdieping 0 naar verdieping 37. Wanneer je uit de lift stapt, sta je in een rooftopbar met een prachtig uitzicht rondom over Sevilla. Je kunt lekker een drankje bestellen en genieten van het mooie uitzicht. De beste tijd om de rooftopbar te bezoeken is vlak voor zonsondergang. Je kunt de zon zien zakken achter de horizon en genieten van de prachtige roze, oranje lucht die tevoorschijn komt.

Dit was een mooie afsluiting van een heerlijk weekend in Sevilla. We hebben weer onwijs genoten van deze mooie stad, het lekkere eten en drinken en de fijne sfeer. Een citytrip naar Sevilla is zeker de moeite waard met Kerst. De prachtig versierde straten maken je direct vrolijk! Lees voor meer tips over Sevilla ook mijn blog over ons weekend in deze stad in november.