In de zomer van 2020 zou ik een prachtige reis maken naar Thailand. Helaas kon mijn reis, en die van vele anderen, niet doorgaan vanwege het corona virus. Ik heb lang getwijfeld of ik nog wel weg moest gaan, met daarbij dat ik afhankelijk was van de mogelijkheden, zowel in binnen- als buitenland. Uiteindelijk besloot ik een roadtrip door Oostenrijk te maken met de auto. Op deze manier was ik flexibel, hoefde ik niet met het vliegtuig en kon ik snel weer vertrekken, wanneer de situatie uit de hand zou lopen. Het was uiteindelijk een hele goede keuze om deze reis te maken door Tirol en Karinthië. Wat een prachtig land! Ik neem jullie graag mee door mijn vakantie.

Dag 9 t/m 11: Obermillstatt – Hotel Berghof

Obermillstatt is een plaats in de regio Karinthië gelegen aan de Millstätter See. Hotel Berghof is erg sfeervol en de kamer was groot met een balkon met uitzicht op de bergen. Na aankomst ben ik meteen naar het water gereden. Dit is ongeveer vijf minuten met de auto vanaf het hotel. Langs de boulevard zitten weinig restaurants. Ik heb uiteindelijk geluncht bij Badehaus Millstätter See. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het meer. Bij het restaurant hoort een welnesscentrum. Omdat er op dat moment weinig mogelijkheden waren om aan het meer te liggen, kocht ik een ticket voor deze spa. Ik ging op een bedje in het gras liggen en nam een duik in het verwarmde zwembad dat direct aan het meer grensde. ’s Avonds at ik een lekker bord spaghetti bij Gasthof Kirchenwirt, op een minuut lopen van het hotel. De Oostenrijkse kaart bestaat naar mijn idee voornamelijk uit drie dingen: pommes, pommes en pommes. Even zonder dollen, er zijn natuurlijk nog veel meer specialiteiten te eten, maar een beetje afwisseling qua keuken kan nooit kwaad als je twee weken in hetzelfde land op vakantie bent.

Chillen aan het water

Dag 10 begon met regen. Ik was zoekende naar de mogelijkheden met dit weer. Uiteindelijk besloot ik gewoon met de auto te gaan rijden en de omgeving te verkennen. Gedurende de dag sloeg het weer om en brak de zon door. Ik stopte aan de overkant van het meer bij een restaurant, Argento al Lago, waar ik de rest van de middag aan het water heb gelegen.

Dag 11 t/m 14: Klagenfurt – Hotel Weidenhof

Klagenfurt is een grotere stad gelegen aan de Wörthersee. Ik verbleef in Hotel Weidenhof, een wat groter en drukker hotel. De kamer was erg schoon en van alle gemakken voorzien, enkel zonder balkon. Bij het hotel zelf zijn weinig faciliteiten. Er is niet echt een buitenplaats en als je even ergens anders wilt zitten dan op je kamer, kan dat enkel in het restaurant. Wel biedt het hotel de mogelijkheid om fietsen te huren en kun je er gedurende de hele dag eten.

Uitzicht over de Wörthersee

Na aankomst bezocht ik meteen een van de bekendste bezienswaardigheden van Karinthië, de Pyramidenkogel. Vanaf grote hoogte heb je hier een mooi uitzicht over het volledige meer en alle omliggende plaatsjes. ’s Avonds besloot ik naar Klagenfurt te rijden. Hier heb je veel gezellige restaurants met verschillende keukens. Ik at in een Portugees restaurant, Ricardos, waar ik een plank bestelde met gevarieerde gerechten van de kaart. Op deze manier kun je veel nieuwe dingen proberen en het is ook nog eens heel leuk eten.

Mountainbiken langs het meer

Op dag 12 heb ik bij het hotel een mountainbike gehuurd. Er loopt een fietsroute om het volledige meer die je in ongeveer drie uur kunt fietsen, afhankelijk van het tempo en de hoeveelheid stops. Er is namelijk genoeg te zien onderweg. Je fietst door gezellige dorpjes en kijkt je ogen uit over het blauwe meer. Zelfs wanneer het echt met bakken uit de hemel komt en je tot je sokken toe nat bent, zoals bij mij gebeurde. Als je na zo’n intensieve dag lekker tot rust wilt komen en wat exclusiever wilt eten, ben je bij Bistro 151aan het goede adres.

Mountainbiken-Oostenrijk

Op mijn laatste dag in Oostenrijk was het ’s ochtends nog droog. Het zou de hele middag gaan regenen, dus ik stond op tijd op voor een bezoek aan Minimundus. Dit is net Madurodam, maar dan met bezienswaardigheden van over de hele wereld, zoals de Eiffeltoren en de Tower Bridge, maar ook bekende tempels uit Indonesië, India en Japan. Dit is een hele leuke activiteit voor ouders met kinderen, maar ook zeker voor reislustige studenten, zoals ik. ’s Middags ben ik nog even in Klagenfurt geweest. Je kunt je hier prima een middag vermaken. Er zijn genoeg leuke winkels en restaurants, maar zoals altijd wordt de uitstraling hiervan wel een beetje bepaald door het weer. ’s Avonds heb ik een heerlijke pizza gegeten bij Uni-Pizzeria. Misschien geen Oostenrijks recept, maar wel een goede afsluiting van de vakantie in Karinthië.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral ook de vlog over deze reis op mijn YouTube-kanaal.