De gezellige, Belgische stad Antwerpen ligt op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht en is daarmee dé ideale bestemming voor een nachtje weg. In dit blog lees je wat je in 24 uur allemaal kunt doen in Antwerpen.

Overnachten bij Hotel Indigo

Ben je op zoek naar een stijlvol, gezellig en knus hotel? Dan is Hotel Indigo naast het Centraal Station van Antwerpen een absolute aanrader. De kamers zijn allemaal uniek ingericht met toffe accessoires en warme kleurtjes op de muur. Er is een sfeervolle bar in het hotel, waar je terecht kunt voor het ontbijt, lunch, borrel en diner. Vergeet hier dus vooral niet een heerlijk Belgisch biertje te bestellen.

Gezellig eten bij Restaurant Roest 

Wanneer je toe bent aan een ontspannen avond uit met lekker eten, goede wijn en mooi uitzicht, moet je bij Restaurant Roest zijn. Met uitzicht op het MAS zit je hier op een uniek plekje. Het sfeervolle restaurant is gebouwd op de muren van een voormalig pakhuis en deze zijn zichtbaar door de transparante vloer van het restaurant. Tip: ik vond de Kip Piri Piri echt heerlijk!

Een knalroze ontbijt bij Mooy

Roze eten, roze koffie, roze limonade, roze champagne roze servetten, roze bestek, roze bordjes, roze wc-papier, roze bloemen en roze stoelen, je vindt het allemaal bij ontbijt- en lunchbar Mooy. Je begrijpt dat dit een favorietje is van mij in Antwerpen. Je schiet hier prachtige plaatjes voor Instagram en kunt er natuurlijk ook heerlijk ontbijten.

Antwerpen te voet ontdekken

Na het ontbijt is het tijd voor een stadswandeling. Er zijn een paar mooie plekken die je niet mag missen als je in Antwerpen bent, zoals Het Museum aan de Stroom (MAS). In het MAS kun je gratis met alle roltrappen omhoog, tot maar liefst 60 meter hoogte. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. 

Onder de rivier de Schelde door loopt een lange tunnel voor fietsers en voetgangers. Wandelen of fietsen door de Sint-Annatunnel is een bijzondere ervaring. De prachtige authentieke houten roltrappen lopen stijl naar beneden en zijn daarmee een must see. Wanneer je aan de andere kant van de tunnel weer naar boven komt, heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Antwerpen.

Het Centraal Station van Antwerpen is al verschillende keren verkozen tot één van de mooiste treinstations ter wereld en daarmee een absolute must-see in Antwerpen. Ook als je niet met de trein reist.

Winkelen in Antwerpen

De Meir is de bekendste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je alle grote ketens. Ik vind het zelf altijd leuker om te shoppen in kleinere boutiques en dit kan in Antwerpen ook heel goed. De winkels in Antwerpen zijn op zondag gesloten, m.u.v. de koopzondag elke 1e van de maand. 

Leuke wijken om te winkelen zijn Wilde Zee en Quartier Latin. Wilde Zee is een gebied dat bekend staat om de vele lekkernijen die er te koop zijn. Verder is dit gebied misschien wel het meest divers in aanbod van heel Antwerpen. Tot Wilde Zee behoren de Korte Gasthuisstraat, de Wiegstraat, de Schrijnwerkerstraat, de Huidvetterstraat, de Groendalstraat, de Schoenmarkt, de Oudaan en de overdekte winkelpassage Nieuwe Gaanderij.

Quartier Latin is een echte modewijk! Binnen deze wijk vallen de Schuttershofstraat, Hopland, de Mechelsesteenweg, de Leopoldstraat en de Sint Jorispoort. Je vindt hier ook bekende gebouwen, zoals de Stadsschouwburg.

Nog meer Antwerpen tips

Ik kom altijd graag in Antwerpen en heb dus ook al op verschillende plekken gegeten, gedronken, gewinkeld en foto’s geschoten. Ik zet mijn leukste tips voor jullie op een rij: