Pisa, de stad van de scheve toren. Een bezienswaardigheid die je ooit gezien moet hebben. Dit was dus ook mijn doel voor deze stedentrip. Een typische foto maken met de scheve toren van Pisa, kijken naar de vele toeristen en misschien een pizza of een pasta eten.

Pisa ligt in de buurt van Florence en vanuit Rome duurt de rit ook slechts drie uur (met de trein). Een uitstapje naar Pisa is dus het leukst om te combineren met een andere stad in Italië. De stad zelf heb je namelijk binnen een minuut of vijf gezien. Vanaf het treinstation van Pisa liep ik binnen 20 minuten naar mijn AirBnB. Het is ook mogelijk om een bus te pakken, maar na een wandeling heb je al gelijk een indruk van de stad. Na aankomst at ik een heerlijke lasagne bij Amalfitana. Het gezellige terras in de binnentuin zit een beetje verborgen, maar als je het eenmaal hebt gevonden, zit je wel erg leuk!

Indruk van Pisa

Na deze lekkere lunch liep ik richting het beroemde plein. Het plein dat de stad maakt, omdat er verder eigenlijk niet zoveel te beleven is. Ik vond het best bijzonder om de toren voor het eerst in het echt te zien. Hij staat écht scheef! Net als alle andere toeristen maakte ook ik een aantal gênante foto’s met de toren. Sommigen probeerden hem zelfs met man en macht weer recht te zetten, maar tevergeefs. Ik liep een klein rondje over het plein en beende me vervolgens richting de straat met alle eettentjes voor een koude Aperol en een bord pasta pesto. Onthoud goed, hoe verder van het bekende plein, goed goedkoper jouw maaltijd is.

Toren van Pisa
Eigenlijk was dit al mijn bezoek aan Pisa. Zoals ik al zei, het plein met de toren maakt de stad en verder zijn er niet veel winkels en andere pleinen of bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek aan Pisa dus het best combineren met een bezoek aan een andere stad in deze omgeving, zoals Florence.