Verona is de stad die ik ken van het verhaal van Romeo en Juliet. De stad van het balkon en de duizenden liefdesbrieven. Tijdens het plannen van mijn trip door Europa, lag deze stad op de route, dus besloot ik het balkon in levende lijve te gaan bekijken.

Ik verbleef in een AirBnB iets buiten het centrum. Met de bus was ik binnen 10 minuten in hartje Verona. Op mijn weg van het treinstation naar het verblijf, kwam ik een ouder stel tegen dat in dezelfde AirBnB verbleef als ik, dit was toevallig! Zij vertelden enthousiast over de opera die zij deze avond gingen bezoeken in het amfitheater van Verona. Deze activiteit viel niet binnen mijn budget, maar voor de echte liefhebber is dit zeker een aanrader. Ik koos ervoor om deze middag een mooie wandeling te gaan maken door de stad. Mijn start was bij Castelvecchio, een middeleeuws kasteel dat als een brug over het water loopt. Op de brug heb je een prachtig uitzicht over de ‘skyline’ van Verona.

Verona

Het balkon uit alle meisjesdromen

Ik liep door langs het water richting de binnenstad. Ik stond te trappelen om het balkon van Juliet te zien, dus hier wilde ik vanavond toch al even langslopen. Ik wist dat de poort gesloten was vanwege een theaterstuk in de open lucht, waarbij het verhaal van Romeo en Juliet al wandelend door de stad werd nagespeeld. Deze activiteit is ook een absolute aanrader, mocht je een keer in Verona zijn tijdens de zomermaanden. Eind van de middag, na mijn bezoek aan het balkon van Juliet, besloot ik een terrasje op te zoeken en ik bestelde een Aperol Spritz, een typisch Italiaans drankje van Aperol, prosseco en spuitwater. Heerlijk verfrissend tijdens een warme dag! Uiteindelijk ben ik hier de rest van de avond blijven zitten en heb ik heerlijk gegeten bij Cappa Café. De pasta’s en pizza’s in Italië zijn echt niet te weerstaan!

Op dag 2 in Verona heb ik vooral veel gelopen. De stad is niet heel groot, dus alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar. Waar ik op dag 1 aan de ene kant van het water was, besloot ik nu een kijkje te nemen aan de andere kant van het water. Voorafgaand aan de oversteek, heb ik natuurlijk eerst nog een bezoekje gebracht aan het balkon. Nu kon ik ten slotte wel naar binnen, dus ik wilde even van dichtbij gaan kijken.

Verona Balkon

Lunchen met fenomenaal uitzicht

Vervolgens ben ik over de brug naar de andere kant van de stad gelopen. Hier kun je een wandeling omhoog maken tot aan een prachtig uitzichtpunt. Dit uitzichtpunt biedt een fenomenaal panorama over de prachtige Italiaanse stad. De mogelijkheid om op dit mooie plekje te lunchen, heb ik niet aan me voorbij laten gaan. Voor een redelijke prijs kun je hier eten bij Teodorico. Een gezellig restaurant, op een prachtige plek, met bijzondere gerechten. Je kunt hier terecht voor een borrel, lunch of diner.

Lunch Verona

In Verona waan je jezelf echt in de pure Italiaanse sfeer. De stad is overzichtelijk, knus en gezellig. Er zijn genoeg eettentjes op mooie plekken waar je heerlijk kunt genieten van verse pasta of lasagne. Deze stad is een absolute aanrader en heeft mijn hart zeker gestolen!