Tijdens mijn vakantie in Spanje ben ik één dag naar Barcelona geweest. Deze grote Spaanse stad biedt zon, zee, strand, sfeer, gezelligheid, heel veel winkels en voetbal. Ik heb geprobeerd om binnen een dag in Barcelona zoveel mogelijk te zien en te ontdekken. Benieuwd? Lees snel verder!

Een fietstour door Barcelona

Ik begon mijn dag met een fietstour door de stad met een privegids. Ik had deze tour van tevoren geboekt bij Baja Bikes. Met deze tour kon ik meteen alle highlights van Barcelona zien en de stad verkennen. Mocht ik later op de dag nog ergens op mijn gemak terug willen komen, wist ik in ieder geval waar ik moest zijn. Ik had een jonge, Nederlandse vrouw als gids. Zij woonde door haar werk al een aantal jaar in Barcelona. Hierdoor wist ze veel te vertellen over de stad en de historie, maar ze had ook tips voor restaurants, leuke winkels en andere bezienswaardigheden.

Fietstour Barcelona

Tijdens de fietstocht had ik alle bekende bezienswaardigheden van Barcelona al gezien, zoals de Sagrade de Familia, de Ramblas en Casa Milà. Ik wilde graag nog naar de haven, waar ook een groot shoppingcenter ligt. Port Vell, de haven van Barcelona, is een belangrijke toeristische plek met daarbij het Maremàgnum (winkelcentrum met winkels, een bioscoop, bars en restaurants) en Europa’s grootste aquarium met ongeveer 8000 vissen en 11 haaien.

Een voetgangersbrug verbindt de Ramblas met de haven Port Vell. Vlak voor de brug staat een groot beeld van Columbus. Het monument is maar liefst 60 meter hoog en het is mogelijk om met de lift naar boven te gaan in het monument.

Een wedstrijd bijwonen in het Camp Nou

Eind van de middag ging ik richting het stadion van Barcelona, Camp Nou, waar ik ’s avonds een wedstrijd zou bijwonen. Ik ben geen extreme voetballiefhebber, maar een wedstrijd van een van de grootste clubs van Europa bijwonen in zo’n groot stadion, vond ik toch wel bijzonder. Ik denk dat ik uiteindelijk meer om me heen heb zitten kijken, dan dat ik de wedstrijd heb gevolgd, maar toch zou ik het iedereen aanraden. Het is toch een bijzondere ervaring.

Nog een dag in Barcelona

Mijn dag in Barcelona is voorbij gevlogen en ik kan wel stellen dat je meer tijd nodig hebt om al het moois van de stad te zien. De fietstour is zeker een aanrader om een goede eerste indruk te krijgen, maar voor daarna moet je je even goed verdiepen in wat je allemaal wilt zien. Ik zou heel graag nog een keer terug gaan om het Park Güell te bezoeken. Park Güell is het beroemde stadspark van Barcelona in het stadsdeel Gràcia. Bijzondere onderdelen van het park zijn de ingang met de portiersloge en de portierswoning, het hek, de zuilengalerij, de dubbele trap met de salamander en de enorme golvende zitbank van mozaïek.

Barcelona Park

Ook zou ik nog wat langer willen struinen over de verschillende pleinen, zoals Plaça Reial en Parc de la Ciutadella. Hier ben ik wel langs gekomen met de fietstour, maar ik zou er graag nog meer van zien. Ik kom dus zeker nog een keer terug in deze mooie, bijzondere stad!