Na het behalen van mijn middelbare school diploma in de zomer van 2017, ben ik samen met mijn moeder vier dagen naar Ibiza geweest. Ik denk nog steeds dat dit een van mijn mooiste en leukste vakanties is geweest tot nu toe! Ben je van plan om dit prachtige eiland te gaan bezoeken? Lees dan snel verder.

De sfeer van Ibiza

Op Ibiza hangt een soort vibe waar je automatisch vrolijk van wordt. Een stralend blauwe lucht was het eerste wat ik zag, toen ik het vliegtuig uitstapte. Met een busje werden we naar de autoverhuur gebracht. Een auto huren is een handige tip tijdens het verblijf op Ibiza. Het eiland is niet heel groot, dus met de auto kun je mooie tripjes maken naar alle hoeken van het eiland, ongeacht waar je verblijft. Wij verbleven bij Buenavista & suites Hotel in het plaatsje Santa Eulària des Riu aan de kust. Een prachtig hotel met sfeervolle kamers, een lekker zwembad en een heel fijn uitzicht. Het ontbijt was uitgebreid en erg lekker en de service was ook goed. Zeker een aanrader!

Hippiemarkt Las Dalias

Op de eerste dag zijn we gelijk naar hippiemarkt Mercadillo Las Dalias gereden. In het hoogseizoen is deze markt elke zaterdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Je kunt hier struinen tussen alle kraampjes met zelfgemaakte producten. Ook kun je er lekker eten en drinken in de verschillende foodkraampjes. Zeker de citroen-munt sapjes zijn een aanrader tijdens de warme dagen.

Na ons bezoek aan de markt hebben we gegeten bij Kalissol, een gezellig restaurant aan zee, vlakbij ons hotel. Vervolgens hebben we gewandeld over de boulevard en zo kwamen we terecht bij Sunrise Bar voor een lekkere cocktail.

Cocktail Ibiza
’s Avonds hebben we een lekkere pizza op bij restaurant Caos langs de boulevard in Santa Eulària des Riu. Hier konden we nog heerlijk buiten zitten tot een uurtje of 10.

De mooiste stranden van Ibiza

Op onze tweede dag op Ibiza zijn we gaan touren met de auto. Onderweg kom je veel verschillende baaitjes tegen. We zijn onder andere gestopt bij Cala Vadella, Cala d’Hort, Cala Bassa en Cala Jondal. Cala Jondal is vooral bekend van beachclub Tropicana, een populaire beachclub op Ibiza waar je zomaar bekende Nederlanders tegen het lijf kan lopen. Je kunt met de auto een mooie kustroute rijden langs al deze strandjes.

 Ibiza-stad

’s Avonds brachten we een bezoek aan Ibiza-stad, oftewel Eivissa. Terwijl het al licht begon te schemeren, ging alle verlichting van de grote jachten in de haven aan. Dit leverde een mooi beeld op. De stad zelf is druk, maar wel sfeervol. Je kunt er gezellig eten langs de boulevard en de winkels zijn tot laat open, dus je zou zelfs na het eten nog kunnen shoppen.

Op dag drie reden we terug naar Ibiza-stad voor een bezoek aan Dalt Vila, de oude stadskern van Ibiza. Dit stadsdeel ligt bovenop een heuvel en wordt omringd door hoge stadsmuren. Het is absoluut de moeite waard om helemaal naar de top te klimmen en te genieten van het prachtige uitzicht over een groot deel van het eiland en de zee.

Ibiza-stad

Dineren bij zonsondergang

Eind van de middag zijn we richting restaurant Kumharasgereden. Dit restaurant ligt in een prachtige omgeving en is de ideale plek om te kijken naar de zonsondergang. Met een drankje in je hand, op het terras aan het strand, zie je de zon rustig in zee zakken en vervolgens kun je een plekje opschuiven om te genieten van een heerlijk diner. Ik denk dat deze plek het best bewaarde geheim van Ibiza is!

Baaihoppen met de auto

Onze laatste dag stond vooral in het teken van genieten (nog meer dan we al deden) en relaxen. We pakten de auto naar verschillende baaitjes en hier legden we onze handdoek neer, zwommen we in zee en dronken we koude drankjes.

Ibiza is en blijft een droomeiland, net als dat het een plek blijft waar ik nog heel vaak terug wil komen! Op Ibiza kom je compleet tot rust en kan je genieten van het lekkere weer, de mooie stranden en de blauwe lucht. Wat wil je nog meer?

Bezoek je toch liever een Spaanse stad? Lees dan vooral mijn blog over Barcelona, Valencia of Madrid.