Mijn broertje Justin studeert voor een half jaar in Sevilla en na tien lange weken mochten we hem eindelijk gaan opzoeken. In dit blog lees je alles over ons lange weekend in deze mooie Spaanse stad.

Zaterdag 6-11-2021: Sevilla te voet ontdekken

Om 4.30 uur staan we met z’n allen op Schiphol. We gaan eindelijk na 10 weken Justin bezoeken in Sevilla. Op Schiphol verloopt alles heel soepel en twintig minuten later dan gepland, om 7.00 uur, stijgen we op richting Spanje.

Op de luchthaven van Sevilla laten we de QR-code van ons SPTH-formulier zien en vervolgens lopen we zo naar buiten, nietsvermoedend op zoek naar een taxi. Ineens horen we een bekende stem achter ons en daar stond Jus. De tranen sprongen meteen in m’n ogen en ik sprong hem in zijn armen. Wat heerlijk om elkaar na al die tijd weer even vast te kunnen houden. Ondertussen boeken we een Uber die ons binnen 25 minuten in het hartje van het centrum afzet. We laten onze koffers achter bij Justin in het studentenhuis. We konden meteen even zijn kamer en het huis bekijken. Inmiddels waren we hard toe aan een lekker ontbijtje, dus we liepen met z’n allen de stad in en namen plaats bij Tapas Bar Sevillano. Hier bestelde Justin in zijn beste Spaans croissants, yoghurt met muesli, verse jus en koffie voor iedereen.

Na het ontbijt nam Justin ons mee langs de bekende highlights van Sevilla. We begonnen op het Stadhuisplein, waar een indrukwekkend stadhuis te bewonderen valt. Opvallend is dat het stadhuis maar voor de helft versierd is. Toen was het geld op, dus de andere helft is heel basic gebleven. Deze tweedeling kun je goed zien! Vervolgens volgden we de trambaan richting de indrukwekkende Kathedraal van Sevilla. Je kunt helemaal om dit bouwwerk heenlopen en ongeveer elk straatje wat je onderweg tegenkomt zit bomvol met gezellige restaurants, barretjes en lokale winkeltjes. Dit is dus ook meteen mijn favoriete stadsdeel van Sevilla (omgeving Kathedraal). We hebben hier verschillende keren gegeten en geborreld.

Vanaf de Kathedraal zijn we door de wijk Santa Cruz richting de rivier gelopen. Onderweg kwamen we langs Plaza de Toros (arena voor stierenvechten) en de Ale Hop, dit is een bekende winkelketen in Spanje, waar je onwijs veel leuke hebbedingetjes kunt scoren. Voor je het weet, loop je met een volle tas en een lege bankrekening naar buiten. Ik heb het bij een nieuw paar sloffen en kleurrijke sokken gehouden. We liepen boven langs de rivier richting het Maria Luisa Park. Hier hebben we eerst maar eens een wijntje en een koud biertje besteld bij Bilindo. We zaten hier heerlijk in het zonnetje te genieten van de prachtige omgeving en de tijd met elkaar. Door dit park liepen we uiteindelijk naar Plaza de España. Een prachtig, indrukwekkend plein! Plaza de España heeft de vorm van een halve cirkel en wordt omringd door gebouwen die tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 het paviljoen van Spanje vormden. De gebouwen worden tegenwoordig gebruikt door de overheid. Onderaan deze indrukwekkende panden bevinden zich 52 tegelmozaïken, waarop alle Spaanse provincies zijn afgebeeld. Midden op het plein staat een grote fontein die wordt omringd door een kanaal, waarover vier bruggen zijn aangelegd. Deze bruggen vertegenwoordigen de vier oude koninkrijken van Spanje (León, Castilla, Aragón en Navarra).

Plaza Espana Sevilla

Genoeg geschiedenis voor nu! Na Plaza de España zijn we heerlijk gaan lunchen bij Altara – Tapasbar. De eerste patatas bravas waren hier een feit. Na de lunch konden we ons appartement in, dus we zijn de koffers gaan halen en richting het appartement gelopen. We verbleven in een appartement van Slow Suites Alameda. Het was basic, maar van alle gemakken voorzien. Er zat een grote, open keuken in, 2 slaapkamers, een ruime badkamer en nog een aparte wc. Enige nadeel was de geluidsoverlast van buiten. Het appartement zit aan een gezellig plein, wat van 9.00 tot 00.00 uur helemaal prima is, maar als je na middernacht wil slapen, is het iets minder leuk Neem dus vooral je oordoppen mee. Justin sliep dit weekend gewoon in zijn eigen studentenkamer, maar kwam wel gezellig bij ons ontbijten ’s morgens.

Aangekomen in het appartement hebben we even kort onze spullen opgeruimd en een dutje gedaan. Vervolgens hebben we afgesproken met Justin om te gaan eten bij El Pasaje Tapas, een gezellige tapasbar, waar we heerlijk hebben gegeten! De sangria vloeide rijkelijk en ook hier smaakte de patatas bravas heel goed. Als kers op de taart had Justin voor iedereen een lief cadeautje geregeld uit Sevilla. Ik kreeg een handgemaakte armband, mama een handgemaakte ketting. Papa kreeg een tot in detail geschilderd bord van Sevilla en Kelvin een polo van Sevilla FC. Om de avond goed af te sluiten, ben ik samen met Justin en Kelvin nog een cocktail gaan drinken bij MOSS, onder Las Setas, een beroemd bouwwerk in Sevilla.

Zondag 7-11-2021: De derby van Sevilla

Zondagochtend hebben we een klein beetje uitgeslapen. Hier was iedereen wel even aan toe, aangezien zaterdag een lange, drukke dag was. Om 11.00 uur hebben we met z’n allen bij ons in het appartement ontbeten. Ook voor de zondag had Justin weer een mooie planning gemaakt. We begonnen de dag met een kopje koffie op het plein langs de C. Sta. María la Blanca. Vervolgens zijn we op de stepjes gestapt, het belangrijkste vervoermiddel van Sevilla. Om de stepjes te kunnen gebruiken, heb je de app VOI nodig. Deze kun je downloaden en koppelen aan je creditcard gegevens. Vervolgens lock je de step open door de QR-code op de step te scannen met de app en kun je gaan touren. Je betaalt ongeveer 20 cent per minuut. Er zijn verschillende zones in Sevilla: verboden te steppen, slow zones en fast zones. Je step geeft zelf aan in welke zone je zit. Kom je in een zone, waar steppen verboden is, valt deze vanzelf uit.

Op de step reden we van het pleintje richting de brug over de rivier. Hier konden we de stepjes weer neerzetten en toen liepen we de wijk Triana in aan de overkant van de rivier. Hier was Justin zelf ook nog niet geweest. Waarschijnlijk met een reden, want wij vonden het niet bijzonder. We zijn het water terug overgestoken op zoek naar een restaurantje om te lunchen. We hebben gegeten in een bar aan het water. Ik heb de naam niet onthouden, want de bediening was erg slecht en het eten niet heel bijzonder. Desondanks zaten we gezellig met elkaar en we hadden niet uitgebreid de tijd, want er stond een belangrijke activiteit op de planning.

Zondagavond waren de jongens aanwezig bij de derby van Sevilla: Betis – Sevilla FC. Deze wedstrijd is een belangrijk evenement in de stad en trekt enorm veel bezoekers. De jongens wilden graag al vroeg richting het stadion om sfeer te proeven. Mama en ik hebben in de tussentijd een kan sangria besteld bij Cerveceria Giralda, een heel gezellig restaurantje in de lange straat vanaf de kathedraal (C. Mateos Gago). Vervolgens hebben we even een powernap gedaan in het appartement en om 21.00 uur had Justin voor ons gereserveerd bij restaurant El Pinton, terwijl zij zelf waarschijnlijk aan een broodje worst zaten in het stadion. El Pinton was werkelijk een prachtig restaurant, maar wel echt voor vrouwen! Roze muren, een fancy bar en een prachtig interieur. Ik vond het geweldig. We hebben hier heerlijk gegeten. Dit keer geen tapas, maar lekker vis met verse groenten en uiteraard een flesje wijn erbij. Om 23.30 uur sloten papa en Kelvin nog even aan voor een biertje en om de verhalen van de wedstrijd te vertellen. Justin had ondertussen zijn bed al opgezocht. Helaas sloot het restaurant om 00.00 uur, dus we besloten nog even verderop te gaan en eindigde in een Gin Tonic bar aan het stadhuisplein, La Juguetería.

Maandag 8-11-2021: Sevilla by night

Op maandag hebben we een aantal bekende bezienswaardigheden bezocht. We hadden tickets voor Real Alcazar en voor Plaza de Toros. We begonnen in Real Alcazar, het Koninklijk Paleis van Sevilla. Fun fact: Delen van Game of Thrones zijn in en om dit paleis gefilmd. Het paleiscomplex is het oudste Koninklijk Paleis van Europa dat nog steeds in gebruik is en staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst. Het Paleis was erg indrukwekkend om te zien. Ook de tuinen rondom het paleis staan in volle bloei en leveren daarom veel mooie plaatjes op. Helaas was het erg druk, maar desalniettemin was het een mooie ervaring.

Na Real Alcazar was het tijd voor een kopje koffie en de typisch Spaanse Churros. Vervolgens zijn we richting Plaza de Toros gelopen. Binnen is een museum, waar je van alles kunt zien en lezen over de historie van het stierenvechten in Sevilla. Mocht je hier meer over willen weten, mij niet bellen, maar zelf een kijkje gaan nemen . Ik ben geen fan van musea en daarom lees je in mijn blogs meer over lekker eten en drinken dan over kunst en cultuur. Ik vond het wel erg interessant om van dichtbij te kunnen zien hoe zo’n arena eruitziet en om te zien waar de dieren voor een gevecht verblijven. Ben je ook benieuwd? Kijk dan mijn video over Sevilla op mijn YouTube-kanaal.

Na dit bezoek was het tijd voor een Spaanse lunch bij Bar Catedral Sevilla: Paella! Onder het genot van een glas sangria en een biertje hebben we hier heerlijk gegeten. Na de lunch moest Justin even een paar uurtjes aan de studie. Wij hebben toen nog een cocktail gedronken op het plein achter ons appartement. Daarna zijn we ons gaan klaarmaken voor het avondprogramma. Om 20.30 uur hadden we met Justin afgesproken bij Las Setas. Het was inmiddels al lekker donker, dus we zouden vanaf de top van dit bouwwerk een mooie, verlichte stad kunnen zien. Het was prachtig en enorm indrukwekkend. Wanneer je met de lift naar boven gaat en naar buiten stapt, kom je in een totaal andere wereld. Er klinkt rustgevende muziek, je ziet een prachtig verlicht bouwwerk in alle kleuren van de regenboog en alle kerken en kathedralen in de stad zijn mooi verlicht. Je loopt in een route door het bouwwerk en kunt ondertussen je ogen uitkijken. Wanneer je echt even stil gaat staan en alles in je opneemt, kun je er bijna emotioneel van worden (of misschien was het al zwak gesteld met mijn emoties).

Vervolgens zijn we gaan eten bij Italiaans restaurant Burroin een zijstraat van Las Setas. Dit restaurant is werkelijk prachtig ingericht, zo sfeervol. Prachtig behang, bloemen aan het plafond, mooi interieur, sfeervolle verlichting, overal kaarsen. Ik werd er onwijs blij van, net als van de menukaart (waar vervolgens de helft van op was), maar toch hebben we heerlijk gegeten.

Dinsdag 9-11-2021: Shoppen in Sevilla

Vandaag moest Justin helaas de hele dag naar school, maar desondanks hadden wij nog een leuke dag voor ons. We begonnen met het lekkerste ontbijt ooit bij Jester Coffee and Juices. Daarna zijn we even opgesplitst. Ik ben met mama de stad in gegaan om wat kleding te shoppen. Papa en Kelvin zijn samen naar het stadion van Sevilla geweest. Sevilla is een uitermate geschikte stad als je van winkelen houdt. Er zijn veel grote, bekende ketens, maar ook leuke, lokale winkels. Overal is het opgeruimd en overzichtelijk (ja, ook in de Zara). Einde van de middag zijn we elkaar weer tegen gekomen op het terras nabij Plaza de España. Hier hebben we even wat gedronken en vervolgens zijn we via Plaza de España, door Maria Luisa Park teruggelopen naar de kathedraal. Hier hebben we voor de laatste keer uitgebreid genoten van een lunch met tapas en rosé bij Cerveceria Giralda, voordat we weer richting de airport gingen.

We hebben onwijs genoten dit weekend van elkaar, het lekkere Spaanse eten en drinken, de cultuur en de mooie stad. Vergeet vooral niet mijn video van ons weekend in Sevilla te kijken voor een mooie indruk van de stad.

Sevilla, het was me een waar genoegen, tot in december!