In mei ben ik een midweekje naar Lunteren op de Veluwe geweest. We verbleven op de Landgoed de Scheleberg, dichtbij de bossen. In de omgeving was genoeg te doen voor jong en oud. Tijdens ons verblijf waren enkel de terrassen open, maar dit weerhield ons er niet van om er een mooie vakantie van te maken.

Landgoed de Scheleberg in Lunteren

We verbleven op Landgoed de Scheleberg in Lunteren. Dit is een vakantiepark van TopParken. Het park is ruim opgezet en beschikt over diverse prachtige vakantiehuisjes. Wij hadden een mooi vijfpersoons huisje aan een grote vijver. Op het park zijn verschillende sportfaciliteiten, waaronder beachvolleybalvelden, een tennisbaan, een zwembad en een voetbalveld. Tevens kan je op het park (elektrische) fietsen huren. Het vakantiepark beschikt over een restaurant met afhaalmogelijkheden een een broodjesservice.

Het huisje was erg sfeervol ingericht met een ruime zithoek in de woonkamer, grote keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Rondom het huisje lag een grote tuin met een veranda, grasveld en terras. We keken uit over het water en de andere huisjes op het park. Kijk voor een volledige rondleiding door het huisje mijn video van dit midweekje op YouTube.

Fietsen in de omgeving

Op dag twee in Lunteren hebben we elektrische fietsen gehuurd op het park. Dit kost €25 per fiets per dag. We hebben een mooie route gefietst in de omgeving die je kunt samenstellen via Route.nl. Je volgt dan bepaalde knooppunten die je steeds tegenkomt onderweg. Zo kwamen we onder andere door Ede en Wageningen, maar we reden ook mooie stukken door de bossen.

Aan het einde van de middag fietsten we langs de Lunterse Boer. Dit is een restaurant vlakbij het vakantiepark. Tijdens ons midweekje weg waren enkel pas de terrassen open, maar gelukkig scheen de zon volop. Hier hebben we genoten van een lekker biertje en een bittergarnituur, die we wel verdiend hadden na een lange fietstocht.

Wandeling door de bossen

Op dag drie hebben we een mooie wandeling gemaakt door de naastgelegen bossen. Hier loop je zo naartoe vanuit het vakantiepark. Je kunt verschillende routes volgen die staan aangegeven met nummers op paaltjes. Ook deze wandeling eindigde weer bij de Lunterse Boer, waar we heerlijk hebben geluncht onder het genot van een wijntje.

’s Middags hebben we lekker in de tuin gezeten bij ons huisje. De jongens zijn nog even wezen tennissen. Je kunt gratis gebruik maken van de tennisbaan op basis van beschikbaarheid. Je moet je dus wel even van tevoren aanmelden en je eigen spullen meenemen.

Stadswandeling Amersfoort

Op dag 4 was het plan een stadswandeling te maken door Amersfoort. Ik had voor €3,50 een route gekocht via Stadswandeling033, een account dat je kunt vinden via Instagram. Tijdens deze route loop je langs verschillende horecagelegenheden, waar je voor een leuk prijsje lekkere hapjes kunt halen. Vanuit Amersfoort zouden we vervolgens terugrijden naar huis. De dag begon echter erg regenachtig en daarom zagen we het niet zitten om in de stad te gaan lopen. Iets eerder dan de planning, zijn we dus al naar huis vertrokken. De stadswandeling hebben we nog tegoed!

Dit midweekje weg is ons goed bevallen. Het is heerlijk om even weg te zijn uit je dagelijkse omgeving en we verbleven dan ook op een heel mooi, sfeervol vakantiepark. Het huisje is goed bevallen en in de omgeving waren genoeg activiteiten te doen. Naast wandelen en fietsen, kun je er ook paardrijden en in de buurt zijn verschillende leuke steden die je kunt bezoeken.