Corfu is een eiland waar je heerlijk kan verblijven als je helemaal tot rust wilt komen en wilt genieten van de zon, de azuurblauwe zee en het strand. Het eiland kent talloze baaitjes, waar je relaxt kunt liggen, maar ook een tour over het eiland is zeker de moeite waard. Het landschap is erg groen en hoe hoger je komt, hoe beter het uitzicht.

De boottocht naar Corfu

Ik vertrok met de boot vanaf Ancona (Italië) richting het Griekse eiland Corfu. Ik reisde met Superfast Ferries en had bewust gekozen voor een vliegtuigstoel op de boot, zodat ik voor een laag bedrag mee kon naar de overkant. Als je kiest voor deze plekken, moet je er wel rekening mee houden dat er nog een stuk of 20 andere mensen bij jou op de ‘kamer’ slapen. De boot vertrok om 15.00 uur en zou de volgende ochtend om 7.00 uur aankomen.

Vanaf de haven van Corfu werd ik met de bus naar het busstation gebracht, waar ik een ticket kon kopen naar mijn bestemming, Paleokastritsa. Het was mogelijk om zowel de heenreis als de terugreis meteen vast te leggen. Dit ticket gold voor een hele dag, dus de tijd kon ik dan zelf nog bepalen. Vanaf het busstation bracht de bus mij naar de andere kant van het eiland, waar ik zou verblijven de komende dagen. Ik verbleef bij Rena Studios in een schattig appartement met een balkon met uitzicht over zee. Ik liep vanaf mijn appartement binnen vijf minuten naar het strand.

Corfu verkennen op de scooter

Tijdens mijn tweede dag op Corfu, wilde ik het eiland gaan verkennen op de scooter. Dit is een populaire vervoersmethode op het eiland, aangezien je op elke hoek van de straat voor weinig geld een scooter kunt huren. Als je een geldig rijbewijs kunt aantonen, krijg je een scooter en een helm mee en dan kun je op pad. Ik koos voor een route hoog de bergen in. De kronkelige bergweggetjes omhoog zijn spannend om te berijden, maar brengen je wel naar de meest waanzinnige uitzichten over het eiland en over zee. Ook de kustroute langs het strand is erg mooi. Deze kun je simpelweg vinden door even te kijken op Google Maps en de borden langs de weg te volgen. Ik kan toegeven dat dit een van de mooiste dagen van mijn vakantie was, door de combinatie van de prachtige natuur, het avontuur, het heerlijke weer en het lekkere eten.

Corfu Uitzicht
De overige dagen op het eiland heb ik vooral lekker uitgerust, een boek gelezen en gezwommen in zee. Een goede tip is om voor een uurtje of twee een kano te huren, zodat je een kijkje kan nemen buiten de baai. Op deze manier zie je weer een ander stukje van het eiland, maar dan vanaf zee.

De gouden tip

Het restaurant Vrachos, waar ik tot twee keer toe heb gegeten, wil ik jullie ook niet onthouden. Het personeel is erg vriendelijk, het eten smaakt er heerlijk en het uitzicht is fantastisch. Het restaurant is grotendeels buiten, op zee en tussen de rotsen, wat een prachtig zicht geeft over de baai. Zeker als het begint te schemeren, is dit een heel mooi plekje om te eten.

Corfu Diner
De laatste dagen op Corfu heb ik op het strand doorgebracht. Daar is het eiland vooral geschikt voor; lekker bijkomen en genieten van de mooie omgeving. Het verblijf bij Rena Studios is mij ook prima bevallen. Corfu was een fijne tussenstop tussen alle steden door!