Vanwege corona kon mijn vakantie naar Thailand niet doorgaan. Net als de fietsvakantie van mijn ouders in Spanje. Gelukkig konden ze deze omboeken naar een fietsvakantie in Nederland. Leuk voor ons, want zo konden mijn broertje en ik gezellig bij ze langs. We verbleven van zaterdag tot en met maandag in Strandhotel Vigilante in Makkum. In dit blog lees je wat we tijdens dit weekend hebben gedaan en waar we hebben gegeten.

Arrangement uit de krant

We hadden dit weekend weg geboekt via een arrangement uit het AD. Bij onze overnachting in Strandhotel Vigilante zat ook tweemaal een diner bij het Strandhuys, het restaurant van het hotel. Ik had hier vooraf mijn bedenkingen bij, omdat ik het altijd leuk vind om ergens anders uiteten te gaan dan bij het hotel. Echter zijn de avonden in het hotel mij goed bevallen. Het restaurant is modern, sfeervol en heeft een gezellig terras aan het water. Het eten smaakte heerlijk en de bediening was erg vriendelijk.

Varen over de Friese wateren

Op zaterdag, de dag van aankomst, hadden we een bootje gehuurd. Het zou deze dag mooi weer zijn, dus het leek ons leuk om over de Friese rivieren te varen. We huurden een sloep bij Zuidwaard te Makkum. Onderweg kun je genieten van de prachtige groene natuur en je vaart regelmatig door sfeervolle dorpjes, waar je gemakkelijk kunt aanleggen, zodat je even het plaatsje in kunt lopen.

Scheuren door Friesland op de E-bike

Strandhotel Vigilante staat op een groot terrein, waar ook een camping zit. Hier kan je gewone fietsen en E-bikes huren. Aangezien onze ouders al elektrische fietsen bij zich hadden, besloten wij deze ook te nemen. Zo hebben we op zondag ruim 50 kilometer in de omgeving van Makkum gefietst. Een gevarieerde route waarbij je door weilanden fietst, langs gezellige dorpjes en af en toe zelfs een oversteek met de pond.

Een dag naar Leeuwarden

Op maandag besloten we een dag naar Leeuwarden te gaan. Dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf Makkum. Leeuwarden is een gezellige stad waar je goed kunt winkelen en leuk kunt eten. Zo hebben wij ’s middags geluncht bij Roast. Een sfeervol en modern restaurant waar je terecht kunt voor lunch, borrel en diner. Ze hebben hier zelfs speciale tafels met een eigen tap. Ideaal voor een avond uit met vrienden of vriendinnen.

Uiteindelijk vliegt zo’n weekend voorbij, maar we hebben het erg naar ons zin gehad. Friesland is een mooie provincie met veel gezellige dorpjes en mooie natuur. Het hotel is goed bevallen en in de omgeving is voor jong en oud genoeg te beleven!