Slechts een klein uurtje rijden vanaf Utrecht en je staat in een van de mooiste gebieden van ons land: de Veluwe. Een weekendje weg in Nederland voelde voor mij alsof ik even in het buitenland was. Een plek die ik nog niet kende met zoveel prachtige natuur. Klinkt misschien een beetje suf, maar ik heb ook veel goede tips wat betreft biertjes en lekker eten. Lees hier wat er te beleven is in Oosterbeek en omgeving.

Hotel De Bilderberg in Oosterbeek

Voor een weekendje weg in Nederland boekte ik een hotel via Luxury Hotel Company. Log in met een Facebook-account en je vindt de beste hotelarrangementen voor een klein prijsje. Ik boekte Hotel De Bilderberg voor twee nachten, inclusief twee ochtenden ontbijt, eenmalig driegangendiner in het hotel , onbeperkt gebruik van Welness en Spa en fiets- en wandelroutes. Daarnaast was het mogelijk om bij het hotel fietsen te huren voor €15,- per dag en ik kon kiezen voor een late check-out. Dit alles voor slechts €185,- voor twee nachten voor twee personen. Het hotel is erg goed bevallen. Ik was er net na de kerst en alles was nog gezellig versierd. De kamer was ruim, schoon en van alle gemakken voorzien.

Julia’s Kitchen

De eerste avond at ik in het hotel. Na aankomst besloot ik een duik in het zwembad te nemen om vervolgens op te frissen en in de bar van het hotel alvast een wijntje te nemen. Hier serveren ze ook heerlijke snacks voor bij de borrel. Er was een plekje gereserveerd in het restaurant van het hotel, Julia’s Kitchen. Ik heb deze avond heerlijk gegeten. Vooraf koos ik voor een garnalencocktail. Als hoofdgerecht de steak en als toetje de Red Velvet cake. Deze was helaas op, maar de geïmproviseerde vervanger was ook erg lekker.

Weekendje weg in Nederland: Julia's Kitchen Veluwe

Borrelen en eten in Arnhem

Mijn tweede dag in Oosterbeek begon ik met een boswandeling van 5 kilometer. Het hotel ligt aan de rand van het bos. Vanuit hier zijn routes uitgestippeld, die je makkelijk kunt lopen door de bordjes te volgen. ’s Middags pakte ik de bus naar Arnhem. Deze vertrekt tegenover het hotel en doet er slechts vijftien minuten over. Arnhem is een ideale stad als je lekker wilt winkelen. Er zijn veel winkels, van grote ketens tot kleine boetiekjes. Ik heb geluncht bij Fabels, een klein lunchtentje waar je heerlijke broodjes kunt krijgen.

100 verschillende biertjes bij ’t Taphuys

Eind van de middag nam ik plaats in ’t Taphuys. Deze bar is de ideale plek voor een vrijdagmiddagborrel. Of zondagmiddag in mijn geval. Uniek zijn de tapwanden met maar liefst 100 soorten bier en 80 soorten wijn. Het concept is simpel. Je vraagt een pasje aan bij een van de medewerkers en hier laat je een budget opzetten van tien, twintig of vijftig euro. Dit is jouw taptegoed. Vervolgens kies je van de lijst een biertje of wijntje dat je graag wilt proberen en tappen maar! Je betaalt per centiliter. Je kunt dus ook een half glas of een slok proberen van een biertje. Zet het pasje in de houder bij de juiste tap en hij rekent zelf uit hoeveel je tapt en dus betaalt. In de zaak staan verschillende karretjes waaruit je gratis popcorn kunt pakken. Slim gedaan natuurlijk, want van zout ga je drinken. Ik heb verschillende biertjes geprobeerd. Op de lijst staat aangegeven om wat voor soort biertje het gaat: blond, donker, fruitig etc. Ik vond het een super leuk ervaring en heb een hele gezellige middag gehad. Een absolute aanrader dus!

Weekendje weg in Nederland: Taphuys

Tapas bij Arnheym

Vanuit ’t Taphuys liep ik 50 meter verder naar binnen bij Arnheym. Hier eet je allerlei soorten tapas. Op de menukaart noteer je per ronde wat je wilt eten. Je kunt hierbij kiezen uit vlees- en visgerechten, zowel warm als koud. Ik heb hier erg lekker gegeten en het personeel was vriendelijk.

Fietsen op de Veluwe

Op de laatste dag van ons weekendje weg in Nederland heb ik fietsen gehuurd. Vanuit het hotel heb ik verschillende routes meegekregen. Ik kon gebruikmaken van een late check-out en dat was ideaal voor deze laatste dag. Een route van 35 kilometer liep door de bossen, door gezellige dorpjes, langs open vlakten en kwam uiteindelijk weer uit bij het hotel. Op de route lag Planken Wambuis. Een sfeervol restaurant waar ik lekker geluncht heb. Daar was ik ook wel aan toe na een pittige, maar mooie fietsroute. Bij terugkomst heb ik mijn spullen gepakt en zat het weekend er helaas alweer op. Oosterbeek en omgeving zijn een absolute aanrader voor een weekend weg in Nederland. De natuur is er prachtig, maar je kunt ook je uitweg vinden naar een van de grote steden in de buurt, zoals Arnhem of Nijmegen.

Kijk voor een leuke indruk van dit weekend naar de vlog op mijn Youtube-kanaal!