Florence is een mooie, kunstzinnige stad en kent veel kerken, uitzichtpunten en gezellige straatjes. Voor vakantiegangers in het noorden van Toscane is deze stad de ideale dagtrip. Echter is het boeken van een vliegticket naar enkel en alleen deze stad ook zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Florence

Mijn eerste stop was bij de Duomo van Florence. De meest bekende en mooiste kerk van de stad. De buitenkant oogt kleurrijk en druk. De binnenkant heb ik helaas niet kunnen aanschouwen, omdat ik het er niet voor over had om in de lange rij voor het gebouw te gaan staan. Ik liep verder langs een aantal andere kerken en tentoonstellingen van Michelangelo en Da Vinci en vervolgens kwam ik aan bij de Ponte Vecchio. Deze brug is vooral bekend door de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden.

Florence Stad

Ik liep door langs het water richting een uitzichtpunt. Alle kerken waar ik zojuist langs was gelopen, waren goed herkenbaar in het panorama. Ik kocht een ijsje en nam plaats op een bankje om even rustig van het uitzicht te genieten. ‘S avonds at ik in een heel schattig restaurant, genaamd Ristorante Pizzeria Lorenzo De’ Medici.

Lunch bij All Antico Vinaio

De host van mijn AirBnB had de tip gegeven om te gaan lunchen bij een bekende broodjeszaakin de stad, genaamd All Antico Vinaio. Hier maken ze grote broodjes, belegd met verse producten. Je kunt je eigen broodje samenstellen of kiezen uit een van de bekendste soorten. In de desbetreffende straat was het al duidelijk dat de broodjes in de smaak vielen. Links en rechts liep iedereen met hetzelfde zakje gevuld met een heerlijke lunch. Ook in de zaak zelf was het erg druk, maar de broodjes worden in rap tempo gemaakt, dus lang wachten is niet aan de orde. De kaart is alleen in het Italiaans te krijgen, dus het is wel zo leuk om random te kiezen en je te laten verrassen, net als ik dat heb gedaan! Deze verse broodjes zijn zeker een aanrader mocht je ooit in Florence zijn.

Florence Lunch

Voor de avond had ik gereserveerd bij La Boheme, een mediterraans restaurant in het centrum van Florence. Hier heb ik heerlijk gegeten voor een prima prijs (let op: de porties zijn erg klein). Het restaurant is erg sfeervol en modern.

Florence Diner

Florence is een mooie stad. Er is geen overvloed aan bezienswaardigheden, dus een trip van twee dagen is voldoende om de stad te kunnen zien, mits je niet alle musea gaat bezoeken. Mocht je dat wel van plan zijn, zou ik drie dagen inplannen. De typisch Italiaanse gerechten zijn ook hier weer héérlijk!