Ik had het grote ‘geluk’ dat mijn neef een half jaar in Madrid ging studeren. Dit hield natuurlijk in dat ik hem ging bezoeken, zodat ik ook de leukste hotspots van Madrid met jullie kan delen. Benieuwd naar mijn ervaringen? Ik zet ze op een rij!

De reis en het verblijf in Madrid

Mijn citytrip zou een lang weekend duren, van vrijdag tot en met maandag. Vrijdagochtend vroeg vertrok mijn vlucht vanuit Amsterdam naar Madrid. Vanaf het vliegveld van Madrid rijden taxi’s voor een vast tarief van €30,- naar het centrum van de stad. Dit is ideaal, omdat je zo in een mum van tijd op de plek van bestemming bent. Ik sliep in het Toc Hostel, midden in de stad, vlakbij de Puerta del Sol, het centrale plein van Madrid. Dit hostel is buitengewoon modern, schoon, relaxt en er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd. In mijn ogen was het gewoon een hotel, maar dan voor een lagere prijs.

Fietstour door Madrid

Op mijn eerste dag in Madrid nam ik deel aan een fietstour door de stad. Dit is ideaal, omdat je dan snel een beeld hebt bij de stad en beter kunt inschatten waar je later nog terug wilt keren. Ik boekte deze tour al van tevoren online bij Baja Bikes. Dit is me goed bevallen. Ondanks de regen was de route leuk en zodra de buien te hard werden, namen we plaats in een gezellige kroeg. Op deze manier maakte de gids er een leuke ervaring van. ’s Avonds at ik bij Lateral, een keten die in meer Spaanse steden te vinden is. Je kunt hier lekker tapas eten in een sfeervol restaurant.

Madrid

Shoppen en borrelen in Madrid

Dag 2 was bedoeld om te shoppen. Vanaf het centrale plein van Madrid, Puerta del Sol, lopen verschillende winkelstraten met zowel bekende, grote ketens als kleine boetiekjes. Op het plein zelf is altijd veel volk te vinden. Straatartiesten dansen en zingen of laten andere talenten zien.

Eind van de middag was het tijd voor een borrel, bij Ginkgo skybar om precies te zijn. Dit is een luxe, modern dakterras aan de Plaza de España. Vanaf dit terras heb je werkelijk een fenomenaal uitzicht over de hele stad en omliggende gebieden. ’s Avonds at ik bij Inclan Brutal Bar, een typisch Spaans restaurant met echte streekgerechten, zoals tapas en paella.

Met de trein naar Toledo

Op mijn derde dag in de Spaanse hoofdstad week ik uit naar Toledo. Op het treinstation van Madrid kocht ik een ticket. Het is slim om dit ticket een dag van tevoren al te boeken. Ik mocht namelijk pas later mee dan ik gewild had, omdat de trein al vol zat. Toledo is een klein, historisch dorpje op een half uurtje reizen met de trein vanaf Madrid. Bij het station van Toledo heb je de keuze om de hop-on-hop-off bus te pakken of te lopen. Ik koos ervoor om te lopen, zodat ik mijn eigen route kon bepalen en zoveel mogelijk kon zien. Eigenlijk is deze stad een bestemming die je met je eigen ogen moet zien. Toledo is hoger gelegen, dus hoe meer trappen je neemt, hoe mooier het uitzicht. In het centrum liggen alle restaurants, winkels en bezienswaardigheden op loopafstand. Een tour door de Kathedraal is absoluut de moeite waard.

Mijn favoriete restaurant in Madrid

Terug in Madrid ging ik eten bij Monsieur Sushita. Hier, aan de Calle de Velázquez, eet je heerlijke Japanse hapjes en sushi. Het restaurant is pas nieuw geopend en dat zie je terug in de uiterst moderne, sfeervolle inrichting. Een absolute aanrader! Let wel op dat je in deze dure straat meer betaald voor een avondmaal dan op andere plekken in de stad.

Toledo
Ik vloog gelukkig pas ’s avonds weer terug naar Nederland, dus mijn laatste dag in Madrid kon ik nog optimaal benutten. Ik bracht een bezoek aan het Retiro park. Een onwijs groot en groen gebied waar je dagenlang kunt wandelen, chillen en mensen kijken. Hier heb ik dus lekker een middag in het zonnetje gelegen om even bij te komen van alle indrukken.

Madrid

Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig verwachtingen had van Madrid, maar ik begrijp inmiddels waarom je hier bijvoorbeeld een half jaar zou willen studeren. De stad heeft voor ieder wat wils. Het is een mooie combinatie van natuur en cultuur. Je kunt er uitgebreid winkelen, lekker uiteten, genieten van de rust of je omgeven met mensen. De keuze is aan jou!

Zou je nog graag naar een andere Spaanse stad gaan. Lees dan ook mijn blog over Barcelona of Valencia.