Tijdens het interrailen vervolgde ik mijn reis van Berlijn naar Praag. Een ritje van ongeveer 4 uur. Ik was nog nooit in Praag geweest, dus ik had geen specifieke verwachtingen, behalve dat het een mooie, oude stad moest zijn.

Tijdens mijn bezoek aan Praag, verbleef ik wederom in een AirBnB. Deze AirBnB lag op loopafstand van het centrum, dit was ideaal. Op mijn eerste dag in Praag koos ik ervoor om het oude stadscentrum te bezoeken. Praag bestaat als het ware uit twee delen aan weerszijde van de bekende Karelsbrug. De rivier de Moldau stroomt onder deze brug door en midden op dit water ligt een heerlijk stadspark waar je lekker op je handdoekje kunt genieten van alle waterfietsen op de rivier, de stelletjes met kinderwagens en het stralende zonnetje (in de zomer tenminste).

Het oude stadscentrum van Praag

Het oude stadscentrum is een prachtige eenheid van schitterende panden, oude, smalle straatjes en gezellige eettentjes. Hoe hoger je komt, hoe beter het uitzicht. Via een trap, had ik de mogelijkheid om in een nog hoger gelegen deel van Praag te komen. Op deze bovenverdieping lag nog een deel van de stad, inclusief een mooi paleis. Gratis entree bracht mij naar een mooie binnenplaats met een prachtige kerk op de achtergrond. Toevallig vond net de wisseling van de wacht plaats in deze binnenplaats, dus ik kon het niet laten om dit even te aanschouwen. Op de weg terug naar beneden dronk ik een koud biertje naast de St. Nicolaas kerk. Hier genoot ik even in alle rust van het zakkende zonnetje.

Oude Stadscentrum Praag

Het nieuwe stadscentrum van Praag

Eind van de middag besloot is toch de Karelsbrug te passeren en in het nieuwe stadscentrum op zoek te gaan naar een plek om te eten. Ik liep door de gezellige straatjes richting het stadsplein. Helaas stond de kerk met de bekende astronomische klok in de stijgers, waardoor ik deze niet kon zien. ’s Avonds heb ik gegeten bij Cafe 1402. Het terras bestond uit hoge, houten tafels met hoge krukken. In het midden van het terras stond een cocktailbar. Het oogde knus en gezellig.

De ultieme plek voor een foto

Op de tweede dag in Praag ben ik aan de andere kant van de stad omhoog gelopen. Hier kwam ik terecht in een ommuurd dorpje midden in de stad, genaamd Vysherad. Hier stond een grote, mooie kerk en er lag een hele oude begraafplaats met indrukwekkende grafstenen. Vanuit het dorp was er een prachtig uitzicht over het stadsdeel waar ik gister geweest was.

Later op de middag ben ik op zoek gegaan naar het smalste straatje van Europa, maar liefst 70 cm smal! Dit was nog even goed zoeken, maar door de rijen toeristen die ervoor staan, valt het eigenlijk niet te missen. Ondanks de drukte is dit grappige straatje zeker een bezoekje waard. Na een rustmomentje in het park op de rivier, ben ik nog langs de John Lennon Wall gelopen voor de perfecte Instagramfoto. ’s Avonds heb ik gegeten bij Puticaeen restaurantje vlakbij mijn verblijf, waar ik absoluut heerlijk heb gegeten. Een echte aanrader!

John Lennon Wall Praag

Ik kan wel zeggen dat Praag absoluut mijn hart heeft gestolen. De prachtige panden, gezellige, knusse sfeer en de vriendelijke mensen zorgen voor een zeer positieve ervaring in deze schone, mooie stad. Praag is makkelijk te zien in 2 dagen tijd. Vliegen op deze stad is goedkoop en het verblijf hoeft ook niet veel te kosten. De stad zit vol met AirBnB’s. Ik kom hier zeker terug!