Onlangs heb ik via Luxury Hotel Company weer een heel mooi arrangement geboekt. Twee overnachtingen op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort, een prachtig kasteel nabij Haarlem. Het mooie verblijf en de veelzijdige omgeving trokken mijn aandacht. Benieuwd naar wat wij gedaan hebben tijdens dit weekend? Lees dan snel verder. 

Landgoed Duin en Kruidberg

Via Luxury Hotel Company heb ik een verblijf geboekt bij Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Een prachtig kasteel in een bosrijke omgeving op nog geen kwartier rijden van Haarlem. Het arrangement bestond uit twee overnachtingen voor twee personen inclusief ontbijt en één driegangendiner op de eerste avond voor twee personen.

De kamer was erg sfeervol ingericht. Het bed was prachtig opgemaakt en de tafel was ‘dinerproof’ aangekleed, waardoor dineren op de hotelkamer opeens aangenaam werd. De kamer had alle faciliteiten die nodig zijn tijdens een weekend weg. Uit het arrangement van Luxury werd niet duidelijk dat de hotelkamer in het bijgebouw zat, maar dit was voor ons geen enkel probleem. Het bijgebouw is met gangen verbonden aan het landgoed, dus het voelt niet als een apart gebouw.

De Stadswandeling 023

Op zondag liep ik De Stadswandeling 023. Dit is een initiatief, waarbij je in verschillende steden door heel Nederland een stadswandeling kunt lopen. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende horecagelegenheden, waar je iets lekkers kunt eten of drinken. In Haarlem kun je kiezen uit verschillende routes. Ik heb gekozen voor de eerste route ‘centrum-bolwerken’. Deze route loopt grotendeels door het centrum. Je loopt langs het water, door parken en leuke wijken. Het is een hele leuke, afwisselende route en je stopt bij leuke horecagelegenheden. Mijn favoriet was de vegan burger bij New Vegas.

Elke woensdag om 18.00 uur kun je tickets scoren voor het komende weekend via hun Instagrampagina (@destadswandeling023). Een ticket kost €3,50 en is inclusief routekaart, quiz, opdrachten en horecadeals.

Einde middag had ik nog een shopafspraak staan bij OliviaKate, één van mijn favoriete webshops met een eigen boutique in Haarlem. De collectie is erg veelzijdig, waardoor je alle kanten op kunt qua outfit.

Dineren op de kamer

De eerste avond werd het diner op de kamer geserveerd. Wij hadden ons ingeschreven voor de shift van 20.00 uur, zodat we ’s middags nog ruim de tijd hadden om te genieten van het zonnetje in de tuin met een borrel erbij. Elke gang werd naar de kamer gebracht en tussen de gangen door zat ongeveer drie kwartier. Bij elk nieuw gerecht werd het vorige bord meegenomen en na het toetje kon je alle overige vaat op een tafel op de gang zetten. Dit werd later die avond in één keer opgehaald. Ik vond het dineren een prettige ervaring op deze manier, omdat je toch een soort bediend wordt. Je moet alleen zelf je wijntje bijschenken en je kunt geen mensen kijken, zoals wij altijd graag doen in een restaurant.

Wandelroute naar het strand

Op maandag zijn wij door de bossen naar het strand gelopen. Vanaf het landgoed staat een (blauwe) route aangegeven die je kunt volgen tot aan het strand. Het is een prachtige route door de bossen en duinen. Wij hebben de route gewandeld, maar je kunt deze uiteraard ook fietsen. Bij het landgoed zijn fietsen te huur.

Op het strand hebben we een broodje gegeten en van het zonnetje genoten. Vervolgens zijn we via een andere route door de bossen weer terug gelopen. Dit was nog ruim anderhalf uur lopen, dus houd hier rekening mee als je langer op het strand blijft.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Dinsdag zijn we naar de Amsterdamse Waterleidingduinen gereden in Vogelenzang. Hier hebben we een prachtige route gelopen vanaf ingang Oase (Eerste Leijweg 2). Parkeren kost €2,- per auto per dag en een dagkaart voor het natuurgebied kost €1,50 p.p. Het gebied is erg groot met afwisselende natuur. Als je goed oplet, kom je onderweg zelfs hertjes tegen! Doordat het gebied erg groot is, kom je onderweg weinig mensen tegen. Je kunt je picknickkleedje meenemen en in de duinen gaan liggen om te genieten van een hapje en een drankje en van de omgeving. Honden zijn helaas niet toegestaan in het natuurgebied.

Na deze wandeling zijn we weer huiswaarts gekeerd. We hebben genoten van een heerlijk verblijf op een prachtig landgoed. De accommodatie is ons erg goed bevallen. Schone, ruime kamer, vriendelijk personeel, uitgebreid ontbijt en goed diner. De omgeving is erg veelzijdig. Je kunt de stad bezoeken, Haarlem of Amsterdam. Qua strand liggen Bloemendaal en Zandvoort dichtbij. Daarnaast vind je rondom het landgoed verschillende bos- en natuurgebieden waar je kunt fietsen of wandelen. Wij hopen hier snel nog eens terug te komen als de terrassen weer open mogen en de temperatuur wat hoger ligt.