In de zomer van 2018 heb ik tijdens het interrailen ook een stop gemaakt in Venetië. Venetië is zo’n stad waar je ooit een keer geweest moet zijn, zodat je een beeld hebt bij alle verhalen die je hoort. De gondels, de smalle straatjes, de kleine bruggetjes en de beroemde Rialtobrug maken Venetië tot een bijzondere stad op het water.

Ik had een AirBnB gehuurd buiten het centrum van Venetië. Op mijn eerste dag nam ik de bus vanuit hier (Venetië Mestre) naar de stad zelf. Een lange weg, die je kunt vergelijken met de afsluitdijk, brengt je steeds dichter bij dit wonder op het water. Van ver kun je al de gekleurde huisjes en vele toeristen zien. Hoe dichterbij je komt, hoe drukker het wordt.

Een dag in Venetië

De bus stopte aan de rand van de stad, waar je gelijk al de eerste brug over moet. Ik liep langs het water en volgde de borden richting de Rialtobrug. De weg hier naartoe is een groot doolhof. De borden leiden je door smalle straten, brug op, brug af tot je eindelijk langs de vele eettentjes aan het water richting de bekende brug loopt. Het is lastig om van een afstandje een foto te maken van de brug op zich. Deze staat namelijk vol met toeristen die selfies maken en het uitzicht bekijken. Mocht je een mooie foto willen maken van het typische Venetië, ga dan even op de brug staan en kijk om je heen!

Lunchen naast de Rialtobrug

Tussen de middag heb ik gegeten onder de rode parasollen op bovenstaande foto. Langs het water kun je hier prima eten, maar let wel goed op de prijzen voordat je gaat zitten. Ik at een lekkere Pasta Carbonara en kon daarna met een goed gevulde buik weer verder. Ik bezocht het welbekende San Marco Plein. Dit plein is in werkelijkheid minder bijzonder dan er gezegd wordt. De terrasjes zijn niet gezelliger dan op iedere andere willekeurige plek in de stad en het is er vooral heel erg druk.

Als laatste bezoek ik de Brug Der Zuchten. De brug is een verbinding tussen het Dogepaleis en de gevangenis. Vroeger moest men die veroordeeld was over deze brug lopen, voordat ze in de kerkers werden opgesloten. Ook hier staan veel toeristen te fotograferen, dus ik zocht een plekje voor de perfecte foto weg van alle toeristen.

Eind van de middag besloot ik de bus terug te nemen naar mijn verblijf. Je kunt Venetië prima in een middag zien, want alles is op loopafstand en de bekende bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar. Enkele tips voor deze stad zijn: Door veel te lopen, kun je heel veel mooie dingen zien. Let op waar je gaat zitten om te eten en drinken. Loop het liefst een paar straatjes van een druk plein weg, want daar zijn de prijzen al stukken lager. De belangrijkste tip is om vooral lekker te genieten. Je bent ten slotte in de stad, waar je ooit in je leven geweest moet zijn!