Onlangs ben ik een nachtje naar Den Haag geweest samen met mijn beste vriendin. We verbleven in Boutiquehotel De Salon, vlak naast Paleis Noordeinde. We hebben lekker gewinkeld, gegeten en gedronken. In dit blog geef ik je diverse tips over leuke winkelstraatjes en goede restaurants in Den Haag.

Boutiquehotel De Salon

Via Booking.com had ik een kamer gereserveerd bij Boutiquehotel De Salon van Fagel. Het hotel ligt vlak naast Paleis Noordeinde in een drukke, gezellige straat. Er zijn veel vintagewinkels, boutiques en koffietentjes te vinden. We werden hartelijk ontvangen door de eigenaresse van het hotel. Onze kamer was nog niet klaar, maar we konden alvast de koffers afgooien en kregen de sleutel mee. De kamers van het hotel zitten boven een restaurant dat enkel wordt gebruikt voor het ontbijt. Je krijgt dus zowel een sleutel van de kamer als van de voordeur, zoals je net als thuis naar binnen en buiten kunt wanneer je wilt.

Na het inchecken zijn we (zonder koffers) weer teruggelopen richting het centrum. Hier ben je met twee minuten lopen. We zijn gaan lunchen op het terras bij Jamey Bennet. Het zonnetje brak lekker door, dus hier hebben we best een tijdje gezeten met een wijntje. Op het eerste gezicht lijkt dit restaurant een beetje decadent, maar de prijzen zijn prima en je kunt er lekker eten. Gewoon lekker gaan zitten dus!

Toen we uitgegeten waren, zijn we de bekende highlights van Den Haag op gaan zoeken: het Binnenhof, de Hofvijver en Paleis Noordeinde. Je kunt verschillende mooie stadswandelingen lopen in Den Haag, waarbij je ook in de buitenwijken komt. Vanaf het centrum kun je ook met een route van 5 km richting Scheveningen lopen. Als het iets warmer was geweest, hadden wij dit waarschijnlijk ook gedaan, maar voor nu besloten wij in de stad te blijven.

Rooftopbar Bleyenberg

Tegen het einde van de middag zijn we snel even onze kamer gaan bekijken. Deze was erg sfeervol en ruim. In de video op mijn YouTube-kanaal kun je precies zien hoe de kamer eruit zag. Alle faciliteiten waren aanwezig, zoals een douche, een bad, kledingrek (zelfs een strijkplank met strijkbout) en een goed gevulde minibar. Het enige nadeel vond ik dat de douche volledig open was, waardoor je geen privacy hebt. Na de bezichtiging van onze kamer zijn we weer teruggelopen richting het centrum, waar we iets hebben gedronken bij Palmette.

Na de zaterdagmiddag borrel hebben we ons omgekleed en zijn we richting Bleyenberg gelopen. Dit is een restaurant in Den Haag met een spectaculaire rooftopbar. Ons plan was om eerst te eten in het restaurant zelf en vervolgens nog een drankje te doen op het dak. Uiteindelijk was het beneden in het restaurant zo gezellig dat we niet meer zijn verkast. We bestelden samen de nacho’s als voorgerecht, maar dit was zo’n grote portie dat we gelijk geen trek meer hadden. Als je nog één van de andere lekkere gerechten van de kaart wilt proberen, moet je dus niet van tevoren de nacho’s bestellen.

Tegenover Bleyenberg ligt een groot plein met gezellige horecagelegenheden. Hier sluiten verschillende terrassen op elkaar aan, waardoor ook dit een goede plek is voor een borrel, lunch of een etentje.

Het Vredespaleis bezoeken

Op dag twee begonnen we met een lekker ontbijt in het hotel. Je krijgt een schaal aangereikt met daarop allemaal lekkernijen. Je kunt je ontbijt dus niet zelf kiezen, maar je krijgt een uitgebreid ontbijt met verschillende broodjes, een croissant, een pancake, yoghurt, fruit, muesli, ei en verschillende soorten beleg. Na het ontbijt zijn we uitgecheckt, maar de koffers konden we gelukkig nog even achterlaten. We zijn richting het Vredespaleis gelopen, waar we nog een aantal leuke foto’s hebben gemaakt. Onderweg naar het paleis kom je door de ambassadewijk. Hier zijn verschillende ambassades gevestigd in mooie panden. Leuk om even doorheen te lopen.

’s Middags hebben we geluncht bij ’t Gouda Hooft, midden in het centrum van Den Haag. Hier kun je heerlijke Poke Bowls eten. Na de lunch zijn we nog even gaan winkelen, maar dit vonden we toch erg tegenvallen in Den Haag. Het zijn vooral heel veel bekende, grote ketens en er is een straat met enkel hele dure winkels. Weinig aanbod van leuke boutiques. Om te winkelen zou ik dus niet meer teruggaan naar Den Haag.

Den Haag in het kort

Wij hebben onwijs genoten van ons tripje! Den Haag is een hele sfeervolle, gezellige stad met mooie gebouwen en straten en er is volop horeca te vinden. Vanuit Den Haag kun je eenvoudig richting het strand, zowel met het OV als lopend. Het station ligt redelijk centraal, waardoor het aantrekkelijk is om met het OV naar Den Haag te reizen. In de buurt van ons hotel was geen gratis parkeergelegenheid, waardoor je al snel minimaal €15,- per dag aan parkeergeld kwijt bent. Het hotel is ons goed bevallen, met name de locatie en het vriendelijke personeel. Hier zouden we dus zeker nog een keer boeken.