De lockdown duurt inmiddels al een aantal maanden in Nederland. Omdat ik zo toe was aan een andere omgeving en een andere bezigheid, besloot ik een weekendje naar Maastricht te boeken. Twee dagen weg van huis in een andere omgeving heeft me nog nooit zo goed gedaan als dit weekend. Benieuwd wat er nog mogelijk was ondanks de lockdown? Lees dan snel verder.

Hotel Monastère Maastricht

Via Booking.com heb ik een kamer geboekt bij Hotel Monastère Maastricht. Een prachtig hotel in het centrum van de stad op nog geen vijf minuten lopen van het Vrijthof. Via het hotel heb ik een parkeerplek gereserveerd bij Q-park Frontenpark (€10,- per 24 uur). Deze parkeerplaats ligt vlak naast de snelweg, dus is makkelijk aan te rijden. Het hotel is vervolgens nog maar 5 minuten lopen (één straat uit).

Ik had een kleine tweepersoonskamer geboekt. Dit is de kleinste kamer die het hotel beschikbaar heeft. Het was inderdaad erg klein (lees: geen kastruimte of zitje), maar wel erg knus en warm. Voor een nachtje vond ik dit helemaal prima! Mijn overnachting was inclusief ontbijt, wat de volgende ochtend netjes in een tasje voor de deur werd gezet. Uiteraard mocht je gebruik maken van borden en bestek van het hotel.

 

De Stadswandeling 043

Op zaterdag liep ik De Stadswandeling 043. Dit is een initiatief, waarbij je in verschillende steden door heel Nederland een stadswandeling kunt lopen. Tijdens de wandeling kom je langs verschillende horecagelegenheden, waar je iets lekkers kunt eten of drinken. In Maastricht kun je kiezen uit verschillende routes. Ik heb gekozen voor ‘Hoog en Laag’. Deze route loopt deels door het centrum en deels eromheen. Je loopt langs het water, door parken en leuke wijken. Het is een hele leuke en afwisselende route. Het prachtige weer van dit weekend speelde hierbij wel een grote rol.

Stadswandeling Maastricht
Elke woensdag om 14.00 uur kun je tickets scoren voor het komende weekend via hun Instagrampagina (@destadswandeling043). Een ticket kost €3,50 en is inclusief routekaart, quiz, opdrachten en horecadeals.

Sushi eten op bed

In een sfeervolle stad als Maastricht is het natuurlijk jammer dat je ’s avonds niet uiteten kunt. Toch heeft het ook wel iets om eten te bestellen en dit lekker op je hotelkamer op te eten, terwijl je een goede serie op Netflix kijkt. Aangezien ik in mijn kamer geen zitje had, moest ik wel op bed eten. Ik heb sushi gehaald bij Mr. Sushi. Dit werd aangeraden door het hotel. Zij bezorgen gratis en de sushi is heerlijk! Ze bellen als ze in de lobby staan. Even naar beneden lopen en klaar.

Kastelenroute Valkenburg

Op zondag ben ik naar Valkenburg gereden voor de Kastelenroute, een wandelroute van ruim 7 km. Valkenburg zelf is erg uitgestorven nu de horeca en winkels gesloten zijn. Her en der staan wel een aantal kraampjes, waar je een lekker broodje kunt halen. Het is dus leuker om tijdens de lockdown in de mooie omgeving van Valkenburg te lopen dan in het plaatsje zelf.